top of page
IMG_20190309_123934_832.jpg

Chipmerking

Vi anbefaler alle katteeiere å ID-merke katten sin. Når katten blir ID-merket får den en liten chip, på størrelse med et riskorn, med et særegent ID-nummer plassert under huden i nakken. Dette nummeret knyttes opp mot en internettbasert database kalt DyreID.

 

Det blir brukt en avleser for å lese ID-nummeret. Nummeret plotter man enkelt inn under ID-søk på internettsiden www.dyreid.no og man får da opp informasjon om både dyr og eier. Standard plassering på microchipen er i nakken på venstre side. Man skal være obs på at det finnes store muskelgrupper i området chippen settes, slik at den kan forflytte seg andre steder på kroppen. Dersom katten er i narkose, i forbindelse med kastrering/sterilisering eller annen behandling, vil vi også tatovere øret med «ID» slik at det er enkelt å se at katten er chipmerket.  

Både dyreklinikker, politi og dyrevernsorganisasjoner har chipavlesere tilgjengelig, slik at bortkomne katter raskt kan komme til rette. Å ID merke katten din er også den eneste måten å dokumentere at det er du som eier katten.

Privatpersoner kan selv kontakte de overnevnte for assistanse og chipavlesning dersom man skulle finne et tilsynelatende eierløst dyr.  

Man kan gå til anskaffelse av både katteluker og matskåler hvor man kan registrere chipnummeret slik at den kun åpner seg for din katt. Katteluke med chipavleser kan være praktisk dersom man ønsker å la katten gå ut og inn som den vil eller er plaget med andre katter som sniker seg inn i huset. Se video og les mer om katteluken her. Matskåler som kun åpner seg for riktig katt, er praktisk dersom man har flere katter i samme hus hvor den ene spiser opp maten til den andre katten, eller i situasjoner de den ene katten kun kan få èn type spesialfôr. Se video og les mer om måtskålen her. Begge produkt kan du kjøpe her hos oss på klinikken.  

bottom of page