Ta kontakt: 55 55 89 00
Mandag 0800-1900
Tirsdag og torsdag 0800-2000
Onsdag og fredag 0800-1600
​
Uke 40 og 41 redusert åpningstid torsdager (08-16)
​​
​
​
​
Veterinærklinikk for katt
Sommertips!
Katten og sommerferie
Ferien nærmer seg og mange velger da å reise bort. Dersom katten blir igjen hjemme, kan det være lurt å tenke over et del ting
​
-
Katten skal ha daglig tilsyn og stell, friskt vann og mat hver dag.
-
Overlat ansvaret til en person over 16 år.
-
Katter som er vant til mye menneskekontakt må også få dette selv om du er bortreist.
-
Gi nøye instruksjoner til den som skal passe katten, lag gjerne et skriv.
-
Legg igjen telefonnummer til deg selv, og til en dyreklinikk i tilfelle det skulle skje noe uforutsett.
​
Dersom katten tas med bort, på ferie eller til andre som skal passe dem, må en være obs på at katter ofte vandrer for å finne hjem igjen. De er i stor grad bundet til sine omgivelser, og kan reagere negativt om de blir flyttet. Ta derfor ikke med katten dersom den ikke kan tilpasse seg en ny og fremmed plass.
​
Det kan være en fordel å optimalisere det nye innemiljøet til katten i ukjente omgivelser. Ta gjerne med matskålen og dokassen, og plasser de så likt hjemme som mulig. Enkelte tar og med litt brukt sand og legger i kassen på det nye stedet, slik at katten får en kjent lukt i nye omgivelser. Dersom katten har ett favoritt teppe og eller leke, kan det være fint å ta med seg dette, slik at den føler seg mer som hjemme. Det kan med fordel brukes stressreduserende hjelpemidler som Feliway, iHarmoni eller fôret Royal Canin Calm i god tid før avreise. Start gjerne en måned før for best effekt. For mer informasjon om disse produktene og hvordan forebygge stress for din katt, se her.
​
Eldre katter har gjerne andre behov enn yngre katter. Tenk dermed over livssituasjonen katten er i, dersom den blir med på reise. Se infoskriv om seniorkatten for mer informasjon.
​
Er katten vant med å være ute, kan en line med sele være en god investering. Prøv selen først inne for å være sikker på at den passer godt og at katten ikke får den av selv. Det viktig at denne kun skal benyttes under tilsyn, slik at katten ikke surrer seg fast i den. Tren gjerne katten på forhånd ved å sette på selen inne en gang i blant. Start med å venne den til korte turer. I begynnelsen kan alt virke skummelt, både selen og det å være ute på en fremmed plass. La dermed katten styre tempoet, og ha god tålmodighet, det går seg gjerne til. Husk på at katter som oppholder seg ute kan komme i kontakt med insekter og orm. Se vårt infoskriv om innvollsparasitter og flått for mer informasjon.
​
Hvis du og katten din skal reise til utlandet sammen, er det også en del ting man bør tenke over.
​
-
Undersøk med ambassaden i landet du skal reise til angående krav til innførsel av katt.
-
Det er katteiers ansvar å ha dokumenter og vaksiner i orden ettersom reglene for reise med dyr endres stadig. Besøk gjerne Mattilsynet sin reiseveileder for hjelp.
-
Katten må ha pass, gyldig rabies vaksine minst 21 dager før avreise (unntak; Sverige), ID merking med mikrochip av ISO standard (unntak; lesbar øretatovering satt før 03 juli 2011)
-
Hvis dere skal reise med fly, undersøk i god tid før avreise rundt krav til transportbur og rutinene rundt reise med katt.
-
Katter på reise bør ha gyldig vaksinering mot kattepest og katteinfluensa, les mer om dette her.
-
Ta gjerne kontakt for forebyggende behandling mot ekto- og endoparasitter før reise.
​
For informasjon rundt transport med bil se vårt infoskriv om topp 10 reisetips eller ta kontakt med klinikken for øvrige spørsmål.
​
Da håper vi sommerferien blir fin for både katt og eier!