top of page
IMG_20210515_121711_451.jpg

Linda Steffensen -

Dyrepleier, deleier og daglig leder

Linda er utdannet ved NMBU, Veterinærhøgskolen i Oslo i 2014.

I tillegg til viktig administrative oppgaver jobber Linda også aktivt som dyrepleier. Hun har stor interesse for tannhelse og klinisk ernæring. I samarbeid med Royal Canin er Bergen Katteklinikk utnenvt som slankeklinikk. Overvekt blant kjæledyr er et stadig økende problem og er det vanligste helseproblemet i kjæledyrspraksis. Linda er den som foretar alle slankeprgram, vektkontroller og veiledning. 

 

Linda er klinikkens «cat advocate». Som en cat friendly sertifisert klinikk er det en rekke krav og retningslinjer utarbeidet av International Society of Feline Medicine (ISFM) som klinikken skal følge. Retningslinjene omhandler blant annet trygg håndtering og å minimere stress for kattene.

Linda har den voksne huskatten Perle på seks år adoptert fra Dyrebeskyttelsen Bergen.

Screenshot_20211108-152514_Instagram.jpg

Ida Schiander - Dyrepleier 

Ida er autorisert dyrepleier fra NMBU Veterinærhøgskolen og har jobbet i smådyrklinikk siden 2014. 

Ida er ansvarlig for klinikkens laboratorium, der vi kan analysere blod-, urin-, avføring- og celleprøver. Raskt svar på en rekke prøver er viktig for å kunne stille diagnose, tilpasse behandling og vite eventuelle risikofaktorer som kan være av betydning i forbindelse med for eksempel anestesi.

Idas hovedinteresse er anestesi og akuttmedisin. Som dyrepleier er hun den som overvåker pasientene og sammen med veterinæren legger en plan når syke dyr skal i narkose. Katter som kommer inn med for eksempel pustebesvær eller urinstopp krever et erfarent team som raskt kan ta avgjørelser og holde hodet kaldt. Ida startet våren 2022 med NMBU veterinærhøgskolens etterutdanning innen anestesi og smertelindring.

Anestesi (narkose) er et svært spennende fagfelt og det er mye å holde seg oppdatert på. Ved klinikken har vi anestesier på katter i alle aldre og størrelser. Alt fra små kattunger til superseniorer på nærmere 20 år, både friske og alvorlig syke og alle skal få best tilpasset og mest mulig trygg anestesi. Ved klinikken kan vi tilby både inhalasjonsanestesi (gass) og injeksjonsanestesi (TIVA)

Ida har den 6 år gamle huskatten Musashi.

IMG_20220512_121450_326.jpg

Elinborg Palsdottir - Dyrepleier 

Elinborg er utdannet dyrepleier fra NMBU Veterinærhøgskolen på Ås i 2020.

 

Elinborg, eller Elly som hun blir kalt, er fra Island og flyttet til Norge for å studere dyrepleie. Hun lærte seg språket flytende og trivdes så godt i Norge at hun ble igjen etter endt studier. Som en ekte katteelsker, så hun sitt snitt til å søke på den ledige dyrepleier-stillingen her på katteklinikken og tok sjansen på å flytte hit til oss i Bergen!

Elly er et alt-mulig-menneske på klinikken. Hun trives veldig godt med anestesiovervåking og med tannpasienter. Og det som hun finner aller mest spennende er utredninger av pasienter; det å undersøke og utrede i samarbeide med veterinæren, og å lage en behandlingsplan fra A-Å. 

Elly har en høflig pusefrøken på 4 år som heter Ripley. Hun trives som en utepus, så lenge det ikke blåser ute, så kan du finne henne på verandaen å nyte sola eller følge etter fuglene i trærne. Hennes favoritt mat er salami og rucola!

IMG_20221214_140525_757.jpg

Linn-Andrea Olsen - Dyrepleier 

Linn ble uteksaminert som dyrepleier ved Middlesex University i London i 2017. Etter graduation ble det en liten stopp hjemme på Østlandet før hun pakket kofferten på ny og flyttet til Bergen for å jobbe på dyresykehus. Hun ønsket etterhvert å spesialisere seg på katt, og valget om å starte i ny jobb på Bergen Katteklinikk falt derfor naturlig.

 

Linn har fullført etterutdanning innen anestesi og smertelindring fra NMBU. Hun har også en sertifisering i feline nursing fra ISFM som tar for seg adferd hos katt, samt pleie av kattens spesifike behov, både hos friske og syke pasienter. I tillegg har hun gjennomgått flere kurs som fokuserer på å optimalisere forholdene til pasientene som er stallet opp på klinikken og å følge opp disse på best mulig måte.

 

På klinikken trives hun aller best med å overvåke pasienter som ligger i narkose eller å være med og utrede og behandle indremedisinske pasienter i samarbeid med veterinær.

IMG_20220209_153645_691.jpg

Line Syversbråten - Klinikkassistent

Hyggelige og smilende Line møter du i resepsjonen og i telefonen. Hun er opprinnelig fra Hemsedal med har de siste 10 årene bodd i Bergen og studert blant annet arkeologi. Line har et kjempestort hjerte for kattene og dyr generelt og et stor empati for eierne. 

Line har hunden Mio og jobber i tillegg som frivillig i Pinnsvinhjelpen. 

 

 

IMG_20210114_163524_504.jpg

Irene Bjorøy Wiig - Klinikkassistent

Irene jobber som resepsjonist og klinikkassistent. Hun har lang erfaring med katt gjennom sitt arbeid i Dyrebeskyttelsen Bergen. Har du spørsmål om flaskefôring av kattunger eller hygiene og smitteforebyggende tiltak er Irene den rette å spørre.

Irene har både private katter og enkelte katter som trenger ekstra oppfølging i fosterhjem for Dyrebeskyttelsen Bergen.

IMG_20211027_170730_283.jpg

Stella Cederberg - Klinikkassistent

Stella er ansatt i Dyrebeskyttelsen Bergen og deres senterleder, men hun er ofte og se på klinikken. Vi har faste tider hver uke hor vi behandler alle kattene som Dyrebeskyttelsen Bergen tar hånd om og Stella bistår som assistent og hjelper oss på disse tidene.

Alle spørsmål og timebestillinger vedrørende katter i fosterhjem skal avtales direkte med Stella og Dyrebeskyttelsen Bergen.

 

 

bottom of page