top of page
Madeleine.jpg
IMG_20210222_161015_708.jpg

Madeleine A. Sandnes 

Veterinær og deleier 

Madeleine ble uteksaminert fra Szent Istvan University i Budapest i 2012. Madeleine jobber som allmennpraktiker med hovedinteresse for tannhelse og tannsykdommer og har blant annet ESAVS (European School for Advanced Veterinary Studies) etterutdanning i Feline dentistry.

For tiden holder Madeleine også på med ISFM Advanced Feline Behaviour for Veterinary Professionals, en modulbasert etterutdanning med fokus på kattens atferd.  Vi gleder oss til å få enda flere muligheter til å hjelpe til ved atferdsproblematikk.

 

Madeleine har i flere år jobbet tett med Dyrebeskyttelsen Bergen.

Bergen Katteklinikk ble etablert som en frittstående klinikk i 2017. Fortsatt er alle kattene som taes hånd om av Dyrebeskyttelsen Bergen en viktig del av hverdagen ved klinikken og Madeleine er hovedveterinær for behandling av kattene som kommer fra Dyrebeskyttelsen.

Madeleine har huskatten Linus på ett år.

_MFF3083-Enhanced-NR.jpg

Nina Helliksen Schiøtz 

Veterinær MANZCVS (Medicine of Cats)

Nina er utdannet fra Norges veterinærhøgskole i 2007 og hun har mange års erfaring med katten som pasient i fokus. I 2021 fullførte hun en 2 år lang etterutdanning i Feline Medicine (indremedisin på katt) i regi av ISFM og Sydney University. I 2022 bestod hun eksamen i indremedisin på katt ved «Australian and New Zealand College of Veterinary Scientists». Hun er også medlem av ISFM's (International Society of Feline Medicine) ekspertpanel «Academy of Feline Practitioners».

Hovedinteressene til Nina er indremedisin og smertelindring og hun tar gjerne i mot katter til utredning av kompliserte og sammensatte helseproblemer. Blant våre pasienter har vi mange eldre katter og med høyere alder følger det også flere kroniske sykdommer er relativt vanlig hos katt, ofte med svært like symptomer. En indremedisinsk utredning involverer gjerne en grundig samtale med eier, klinisk undersøkelse og forskjellige prøver i tillegg til røntgen eller ultralyd. Til tider kan det være mye «detektiv-arbeide» og flere sammenfallende problemer som må nøstes opp i. Mange av sykdommene kattene får trenger livslang medisinering og jevnlige kontroller for å sørge for best mulig effekt.

Nina har en voksen Norsk skogkatt som lyder navnet «Katten» og en ung sprettball av en sibir som heter "Katto". Begge kattene kan du til tider møte vandrende rundt på klinikken.

IMG_20210705_114312_361.jpg
20210917_131439.jpg

Therese Sjursen 

Veterinær

 

Therese er utdannet veterinær fra Sydney University og har jobbet som smådyrveterinær siden 2005.

Therese har mange års erfaring som kirurg og ble våren 2022 ferdig med sin sertifisering i bløtvevskirurgi i regi av ESAVS og Universitetet i Luxembourg. Therese har brukt 5 år på denne videreutdannelsen og vi er stolte over å kunne tilby spesialkompetanse på dette feltet.

 

Therese møter du gjerne i forbindelse med forundersøkelser og planlegging av operasjoner, ved akutte tilstander som krever en stødig hånd eller til oppfølging av kattene som er operert hos oss. Vi har en fult utstyrt operasjonssal med overvåkningsmonitor, oksygentilførsel og anestesiapparater. I tillegg et rolig område for oppvåkning etter operasjon.

_MFF3128-Enhanced-NR_edited.png

Elin Pennanen 

Veterinær

 

Elin er utdannet veterinær i København i 2012 og flyttet til Bergen i 2013. Har  jobbet med smådyr helt siden studietiden, men har alltid hatt katten som favorittart og er veldig glad for å få lov å jobbe bare med de nå. Hennes store interessefelt er tenner og hudkasus. 

Elin er opprinnelig fra det svenskspråkelige Åland i Finland, hvor hun har vokst opp med diverse dyr; kanin, sau, hest, høns og katt. Selv har hun to katter: Bedagelige Kåre og utbryterdronningen Lani.

_MFF3068-Enhanced-NR.jpg

Daniela S.B Barros

Veterinær

 

Daniela er siste tilskuddet ved Bergen Katteklinikk. Hun kommer opprinnelig fra Portugal og er utdannet veterinær ved universitetet i Lisboa. 

Daniela har bodd flere år i Norge og jobbet ved andre klinikker og jobbet innen forskning før hun kom til Bergen.

Du møter Daniela først og fremst i poliklinikken

bottom of page