top of page

Kirurgi
på Bergen Katteklinikk

20210917_131439.jpg

Visste dere at på Bergen Katteklinikk utfører vi alt av bløtvevs kirurgi?

Vi har god erfaring med mange inngrep som er relatert til katt og har spesialisert oss på kirurgi som er tilpasset kattens anatomi og behov, dette skiller seg i stor grad fra kirurgi som utføres på hund. 

 

Noen eksempler på inngrep som ofte utføres på katt og som vi tilbyr:

  • Kastrering av hunn- og hannkatter

  • Fjerning av polypper i øregang og svelg (nasopharynx)

  • Entropion korrigering (innrullende øyelokk som medfører at hår kommer i kontakt med øyet)

  • Kirurgi av urinveier: cystotomi (fjerning av urinsteiner i blære), cystostomi (dannelse av ny urinåpning når urinrøret er blokkert av grus/urinstein etc, nephrectmi (fjerning av nyre) med mer

  • Mage-/tarm: fjerning av fremmedlegemer, colectomi (ved kronisk forstoppelse/ megacolon)

  • Mastectomi: fjerning av jurkjertler i forbindelse med jursvulster

  • Thyroidectomi (når medisinsk behandling i forbindelse med høyt stoffskifte ikke er et godt alternativ)

  • Tumorfjerning og diagnostikk

  • Hudtransplantasjoner og diverse hudkirurgi (etter trafikk ulykker og fjerning av større tumorer som medfører store defekter i huden)

 

 

Under operasjonen har vi en egen dyrepleier som overvåker pasienten under narkosen. Vi følger med på hjertefrekvens/rytme (EKG), pustefrekvens, oksygenmetning og CO2. I tillegg får alle pasienter væskebehandling når de ligger i narkose (for å støtte den kardiovaskulære funksjonen, korrigere væsketap under inngrepet og for å hjelpe til med å opprettholde kroppstemperaturen).

Vi tilbyr både inhalasjonsanestesi (gass) og injeksjonsanestesi, og tilpasser anestesiform til den enkelte pasient etter dens behov. 

Våre pasienter våkner opp i trygge og varme omgivelser. Katter er små dyr og er derfor utsatt for varmetap under operasjon. Vi har egne oppvåkningsbur for operasjonspasienter, slik at de får ekstra tilsyn og fullstendig ro inntil de er klar for å dra hjem.

 

Vi legger vekt på en god og åpen dialog med eier og gjør vår ytterste for at både katt og eier skal føle seg trygg og ivaretatt.

Smertelindring, både under og etter inngrepet blir tilpasset hver pasient og vi følger opp for å forsikre oss om at din katt har fått den beste smerte protokollen.

bottom of page