top of page
Gold Cat friendly clinic 2022.png

Velkommen til våre

kattevennlige lokaler

Vår visjon er å tilby en veterinærklinikk tilpasset katten. Dette innebærer «cats only» lokaler med omsorgsfulle omgivelser, kattevennlige håndteringsteknikker og god oppfølging rundt din beste venn. Vi ønsker at veterinærbesøket skal være trygt og behagelig for både katten din og deg.  

Bergen Katteklinikk har oppnådd akkreditering som Cat Friendly Clinic (CFC). ISFM Cat Friendly Clinic er en interasjonal utmerkelse utviklet av International Society of Feline Medicine, og tar sikte på å fremme velvære og omsorg for alle katter som besøker eller blir innlagt på en veterinærklinikk. CFC-akkrediteringen har tre nivå – Bronse, Sølv og Gull. Alle sertifiserte klinikker må møte et minimumkrav (Bronse-nivå), men tilleggskrav stilles og må oppfylles for å oppnå Sølv og Gull. Vi gleder oss over å kunne meddele at Bergen Katteklinikk har oppnådd Gull-nivå. Vi er èn av kun 7 andre klinikker i Norge som har fått denne utmerkelsen i gull, èn av 3 i Bergen (per mai 2019). Les mer om Cat Friendly Clinic her.

I vår resepsjon vil ikke katten din møte hunder. I venteværelse har vi et stativ hvor du kan plassere transportburet for å gi de litt mer privatliv fra andre pasienter. Dette er gjerne litt høyt slik at katten får et overblikk over rommet, noe katter liker. 

Vi har kattefôr fra Royal Canin og utvalgte fôrtyper fra Hills og Dr. Baddaky. Disse fôrleverandørene har vært banebrytende på ernæringsforskning i mange år og deres livsstadiumfôr kan vi trygt anbefale for å ivareta optimat ernæring til alle katter. Vi selger vanlig vedlikeholdsfôr og diettfôr for katter med spesielle behov og sykdommer som allergi, urinveisplager, stresslidelser, diabetes, overvekt, artrose, mage- og tarmlidelser, hjerteproblem, nyresvikt og leversvikt. Alle våre fôrtyper har smaksgaranti, så hvis katten ikke liker fôret kan du returnere fôret og prøve en annen type eller få pengene igjen. Ønsker du å vite mer om fôret vi selger, les mer om ernæring på våre infosider her.  

 

Vi selger også pleieprodukter som hudpleieprodukter, tannpleieprodukter, kosttilskudd og diverse hjelpemidler, leketøy og godbiter. Hos oss kan du få kompetent hjelp og råd og riktig fôr og pleieprodukter til din katt. 

Vi har to store konsultasjonsrom som er lyse og romslige. Hvis katten ønsker, la den gjerne bevege seg fritt rundt for å føle seg mer komfortabel. La den klatre i hengebroen eller gjemme seg litt unna. Er det en hospitalisert katt, kan eier få privatliv og ro sammen med katten i det ene rommet ved besøk hvis det er mulighet for det.

Vi har spesialdesignet kattebur i vår oppstalling for å gjøre oppholdet mest mulig komfortabelt og stressfritt. Det er store bur med mulighet for å skille oppholdsrom og dokasse, og det et lite opphøyet platå hvor katten kan bevege seg opp på.

Våre tjenester 

Vi tilbyr avansert kirurgi. Har et romslig operasjonsrom og preoperasjon - et eget rom hvor nødvendige prøver tas og katten klippes, vaskes og gjøres klar for operasjon. Rommet har også egen oppvåkning-avdeling. Slik kan katten sovne og våkne i et rolig rom skjermet fra støy av andre katter eller folk. Vi tilbyr gassanestesi, som er en mer skånsom narkose for katten. 

Vi har eget tannrom med moderne utstyr for tannsteinfjerning, tanntrekk og tannrøntgen. Også her har vi egen oppvåkning-avdeling og mulighet for gassanestesi.

Vi har et eget røntgenrom samt ultralyd. Og vi har eget laboratorie utstyrt med blod-og urinanalyseapparater og mikroskop. Vi kan kjøre et stort antall type blodprøver her på klinikken uten å måtte sende det til eksterne laboratorier. På den måten får vi et raskt svar og kan starte behandling raskt. Vi har også egen inkubator for å utføre bakteriologisk dyrkning av urinprøver og utstyr for å teste for parasitter som bendelorm, spolorm og lungeorm. Innvollsorm hos katt kan du lese mer om her.

Vi ønsker å gjøre oppholdet for din katt mest mulig stressfri. For mange katter og eiere er turen til veterinæren det verste. Se våre tips og video her for å gi katten din best mulig opplevelse. Har du spørsmål til oss, kontakt oss gjerne. 

IMG_20210315_154403_459.jpg

Velkommen til oss!

international cat care logo.jpg
bottom of page