top of page
Gold Cat friendly clinic

Velkommen til våre

kattevennlige lokaler

Vår visjon er å tilby en veterinærklinikk tilpasset katten. Vår klinikk behandler kun katt og våre omgivelser er tilrettelagt for best mulig ivareta kattens behov, vi bruker kattevennlige håndteringsteknikker og sørger for god oppfølging av din katt. Vi ønsker at veterinærbesøket skal være trygt og behagelig for både katten din og deg.  

Bergen Katteklinikk har oppnådd akkreditering som Cat Friendly Clinic (CFC). ISFM Cat Friendly Clinic er en interasjonal utmerkelse utviklet av International Society of Feline Medicine (ISFM), og tar sikte på å fremme velvære og omsorg for alle katter som besøker eller blir innlagt på en veterinærklinikk. CFC-akkrediteringen har tre nivå – Bronse, Sølv og Gull. Alle sertifiserte klinikker må møte et minimumkrav (Bronse-nivå), men tilleggskrav stilles og må oppfylles for å oppnå Sølv og Gull.

Bergen Katteklinikk oppfyller selvfølgelig alle krave for Gull-nivå.  Les mer om Cat Friendly Clinic her.

I vår resepsjon vil ikke katten din møte hunder. I venteværelse har områder hvor du kan plassere transportburet slik at katten kommer opp i høyden slik at katten får et overblikk over rommet, noe katter liker. 

I vår butikk forhandler vi kvalitetsfôr fra flere leverandører. Våre fôrleverandørene har vært banebrytende på ernæringsforskning i mange år og deres livsstadiumdietter kan vi trygt anbefale for å ivareta optimat ernæring til alle katter. Vi selger vanlig vedlikeholdsfôr og diettfôr for katter med spesielle behov og sykdommer som allergi, urinveisplager, stresslidelser, diabetes, overvekt, artrose, mage- og tarmlidelser, hjerteproblem, nyresvikt og leversvikt. Alle våre fôrtyper har smaksgaranti. Ønsker du å vite mer om fôret vi selger, les mer om ernæring på våre infosider her.  

 

Vi selger også pleieprodukter som hudpleieprodukter, tannpleieprodukter, kosttilskudd og diverse hjelpemidler, leketøy og godbiter. Hos oss kan du få kompetent hjelp og råd og riktig fôr og pleieprodukter til din katt. 

Vi har to store konsultasjonsrom som er lyse og romslige. Hvis katten ønsker, la den gjerne bevege seg fritt rundt for å føle seg mer komfortabel. La den klatre i hengebroen eller gjemme seg litt unna. Er det en hospitalisert katt, kan eier få privatliv og ro sammen med katten i det ene rommet ved besøk hvis det er mulighet for det.

Vi har spesialdesignet kattebur i vår oppstalling for å gjøre oppholdet mest mulig komfortabelt og stressfritt. Det er store bur med mulighet for å skille område med toalettkasse og fôrskåler, og det et lite opphøyet platå hvor katten kan bevege seg opp på.

Oppstalling
Oppstalling

Våre tjenester 

Vi har sertifisert kirurg ved klinikken og tilbyr avansert kirurgi. Vår operasjonssal er fult utstyrt med blant annet inhalasjonsestesi og overvåkningssutstyr. Operasjonsavdeling har også egen oppvåkningssone der vi har mulighet til å overvåke katten etter operasjon. Slik kan katten sovne og våkne i et rolig rom skjermet fra støy av andre katter eller folk. 

Vi har eget tannrom med moderne utstyr for utførelse av profesjonelle tannbehadnlinger - inkludert røntgen, fjerning av tannstein og tanntrekk. Alle tannpasienter får utført en fullstending munnhuleundersøkelse under narkose. Vi benytter inhalasjonsanestesi til våre tannpasienter.

Vi har et eget røntgenrom samt ultralyd.

Vår laboratorium er utstyrt med blod-og urinanalyseapparater og mikroskop. Vi kan kjøre et stort antall type blodprøver her på klinikken uten å måtte sende det til eksterne laboratorier. På den måten får vi et raskt svar og kan starte behandling raskt. Vi har også egen inkubator for å utføre bakteriologisk dyrkning av urinprøver og utstyr for å teste for parasitter som bendelorm, spolorm og lungeorm. Innvollsorm hos katt kan du lese mer om her.

Vi ønsker å gjøre oppholdet for din katt mest mulig stressfri. For mange katter og eiere er turen til veterinæren det verste. Se våre tips og video her for å gi katten din best mulig opplevelse. Har du spørsmål til oss, kontakt oss gjerne. 

Velkommen

Velkommen til oss!

international cat care
bottom of page