top of page
Vektreduksjon katt

Katten Tassen på vektkontroll hos vår dyrepleier

Vektrådgivning

Er katten din overvektig?

Overvekt blant kjæledyr er et stadig økende problem, og er det vanligste helseproblemet i kjæledyrspraksis. Faktisk er opp til 50 % av katter over idealvekt for rase, alder og kjønn.

Overvekt innvirker ikke negativt bare på kattens velvære og generelle livskvalitet, det kan også redusere forventet levetid betraktelig, og flere alvorlige sykdommer kan oppstå som følge av overvekt eller fedme. 

I samarbeid med Royal Canin er Bergen Katteklinikk utnevnt som slankeklinikk. Vi tilbyr vektrådgivning hos en av våre dyrepleiere. De setter opp en individuell langsiktig plan for din katt med veiledning. Det er svært viktig å følge opp katten og tilpasse fôrrasjonen underveis for å sikre korrekt og sikker vektreduksjon. Vi ønsker kontroll av katten for å sikre at reduksjonen ikke går for raskt, men også for å se at den faktisk fungerer. Det er mulig vi må gjøre flere justeringer underveis.

Før en skal begynne med vektreduksjon på katt er det svært viktig at dette gjøres kontrollert for å få best effekt og en sikker vektnedgang. Optimalt vekttap er 0,5 – 1 % i uken. Katten bør ikke gå ned i vekt raskere enn dette da katter kan utvikle fettlever hvis stor vektnedgang skjer for rask. Vektnedgangen skal ta lang tid, og eier må være forberedt på at det kan ta opptil et år før målvekten er nådd.

For best mulig vektreduksjon, er det nødvendig med et individuelt mål for vekttapet og hvor lang tid dette skal ta. Det anbefalte daglige fôrinntaket tar utgangspunkt i hvor overvektig dyret er.

Vektrådgivningen inkluderer

- Vektkonsultasjon og 4 oppfølgingskontroller med dyrepleier

- Veiing og mål av Body Condition Score

- Vektreduksjonsplan med tilpasset mengde mat ut i fra diett valgt til din katt

Pris: 1990 kr.

Vi tilbyr også enkelt konsultasjoner og pakker med videre oppfølgingstimer

20211118_193306.jpg

Et vektreduksjonsprogram krever dedikerte eiere, engasjement og riktig fôr og veiledning. Mange eiere synes det er vanskelig i starten, men det blir lettere etter hvert som man får kommet i gang. Det viktigste er å ikke gi opp! Å få katten til sin idealvekt har utrolig helsebringende effekt for katten din.

Vil du lese mer om overvekt og fedme hos katt, trykk deg inn på vårt infoskriv her.

bottom of page