top of page

Loffen

Loffen rehab2_edited.jpg

Loffen er en spesiell katt med en lang og spesiell sykehistorie. Han bodde på klinikken i hele sommer mens han var under behandling og vi rakk derfor å knytte et sterkt bånd til ham.

Vi vil gjerne dele historien om Loffen med dere.

 

Loffen kom til oss gjennom Dyrebeskyttelsen Bergen i en svært dårlig forfatning etter å ha blitt påkjørt i nabolaget sitt. Han presentert med store skader på venstre bakfoten. Hoften var luksert (ute av ledd) og han hadde en såkalt "deglowing injury" på samme fot. "Deglowing", altså "å ta av hansken" beskriver ganske nøyaktig hva som hadde skjedd med huden på foten til Loffen. Denne typen skade er en bløtdelsskade der hud og underhudsvev er fullstendig løsnet fra underliggende muskelhinner. Skaden forekommer ofte i forbindelse med påkjørsel der huden blir kraftig forskjøvet i forhold til sitt underlag. Vevet vil som en konsekvens miste sin blodtilførsel og dø. Dette medfører at den skadede huden må fjernes. I Loffen sitt tilfelle gjaldt dette huden på hele poten.

Ved første blikk var vi usikker på om foten var til å redde, men vi bestemte oss for å gi det et helhjertet forsøk. Veterinær Madeleine sto for første del av behandlingen som innebar daglig sårbehandling og hyppig bandasjeskift med nøye utvalg av hvilke bandasjelag som ville skape optimal heling av såret. Etter flere uker hadde det dannet seg et friskt og rent granulasjonsvev som gav grobunn for neste steg i behandlingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vår kirurg Therese, utførte en hudtransplantasjon der hud ble hentet fra flanken, nøye tilpasset og plassert på granulasjonsvevet på foten der huden manglet.

En ny runde med spesial tilpasset sårstell, bandasjeskift og smertebehandling sto for tur. Etter ca 2 uker fjernet vi stingene på hudtransplantasjonen og så at huden fra flanken hadde festet seg fint på foten. Etter kort tid begynte pelsen å vokse ut, men da med pels fra flanken. Loffen fikk etterhvert en pote med lang "bukpels" og en med normal kort "potepels".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etter noen ukers pause og et lite sommeravbrekk for Loffen, var det klart for tredje og siste steg i behandlingen; hoften ute av ledd måtte fikses. Therese fjernet hoftekulen som hadde luksert at av leddet (FHNR). Tanken bak denne behandlingen er at det dannes et "falsk ledd" uten kontakt mellom bekken og lårbein, dette er en prosedyre som utføres på katter og små hunder og som resulterer i tilnærmet normal gange og god livskvalitet. Prognosen (fremtidsutsikten) er avhengig av god muskulatur i den skadede foten. I Loffen sitt tilfelle var muskeltap umulig å unngå.

Tatt i betraktning den lange behandlingen i forkant av hofte operasjonen måtte Loffen stort sett hvile i et stort bur.

For å optimalisere Loffen sin mulighet til å komme seg tilbake til et normalt katteliv fikk vi med oss sertifisert terapeut i fysioterapi og rehabilitering Connie Petterson hos Dyrehelsesenteret AS på teamet og Loffen har blitt tett fulgt opp med fysioterapi og rehabilitering i tiden etter den siste operasjonen.

Vi er overveldet over å se hvor fint Loffen nå beveger seg og er glad for å se at han har tatt eierskap over hverdagen sin igjen.

 

Loffen er en helt speiell pasient for oss. Det er slike historier som minner oss på hvorfor vi driver med det vi gjør og hvor heldige vi er som får jobbe med slike fine pasienter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I dag er Loffen friskmeldt. Han bor i fosterhjem hos Dyrebeskyttelsen Bergen og er nå klar for adopsjon og venter på sin familie.  Nå for tiden går han daglige lufteturer i sele, da vi ikke vil risikere flere ulykker. Loffen tolererer ikke et liv som innekatt. Drømmen er et hjem på landet, der han kan løpe rundt fritt i trygge omgivelser store deler av dagen. Loffen er virkelig en herlig og fin katt, vi ønsker han all hell og lykke. Ta kontakt med Dyrebeskyttelsen Bergen dersom adopsjon er aktuelt for deg.  

Loffen happy.jpeg
bottom of page