top of page
Vaksinering av katt

Helsesjekk og vaksinering

Ved en rutinemessig helsesjekk kjenner vi og ser vi på hele katten – fra nesetipp til haletipp. Vi begynner gjerne med hode hvor vi ser på øynene, ørene og sjekker munnhulen, tannkjøttet og tennene. Vi palperer så lymfeknuter, buken og bøyer og tøyer på ledd. Vi sjekker hud, pels og klør. Vi lytter til hjertet og lungene ved hjelp av stetoskop. Noen ganger kan det også være nyttig med en blodprøve. Vi sjekker også vekten og vurderer hold.

 

Disse grundige sjekkene er ofte svært viktig for å oppdage eventuelle plager katten din kan ha da katter er eksperter på å skjule sykdom og smerter. Årlige helsesjekker gjør at vi kan følge utvikling og eventuelt oppdage forandringer ved et tidlig stadium. Trenger man resepter på ormekur eller flåttmiddel kan man også få det etter helsesjekk.

 

Vi anbefaler årlige helsesjekker sammen med vaksine. I Norge er det utarbeidet vaksinasjonsanbefalinger som er tilpasset norske forhold. De sykdommer man anbefaler at alle katter skal vaksineres mot er kattepest og katteinfluensa forårsaket av felint herpes- eller calicivirus. Les mer om vaksinerutiner her.

Kattens helse
bottom of page